Kontakt: +386 (0)41 213 403
slo flag

Iskanje in odkrivanje puščanja vode ter plina

Globoko pod objekti vašega gospodinjstva, podjetja in drugje je zakopanih veliko vrst cevi, ki lahko počijo ali se poškodujejo. Če bi se sami lotili odkrivanja počenih cevi, bi vam verjetno to vzelo kar nekaj časa in veliko materialne škode, saj ne bi vedeli, kje začeti z razbijanjem ali kopanjem. Zakaj bi po nepotrebnem izgubljali čas in denar ter prekopavali okolico ali razbijali vašo hišo? Pri tem vam lahko priskočimo na pomoč mi! Se vam zdi, da kakšna vaša cev pušča?

Pokličite nas, preden bo puščanje povzročilo nepopravljivo škodo!

Ukvarjamo se z odkrivanjem puščanja na različnih vrstah instalacij: vodovodnih, plinskih, odtočnih, odkrivamo tudi puščanja cevi na centralnem ogrevanju, talnem gretju in podobno. Ne glede na to, ali vaša cev pušča zunaj ali znotraj stavbe, hitro bomo našli točno mesto, kjer je cev poškodovana!

Puščanja cevi iščemo v:

  • cevovodih in jaških,
  • zakopanih in obloženih ceveh,
  • grelnih ceveh v stavbah in
  • povsod drugje.

Kako odkrivamo puščanje?

Pri odkrivanju puščanja vode oziroma plina uporabljamo vodik in detektor plina, kar nam omogoča zelo natančno in zanesljivo odkrivanje puščanja, tudi pri najmanjših izgubah.

S pomočjo vodika je iskanje puščanja plina ali vode enostavno, saj z vodikom hitro izsledimo puščanje cevi, ker hitreje prehaja skozi odprtine. Prednost uporabe vodika je tudi ta, da je prijazen do okolja, ni strupen, ni vnetljiv (5% raztopina v N2) in ni koroziven, tako ostanejo tudi vaše cevi nepoškodovane.

Vodik je najlažja molekula, ima najmanjšo viskoznost med vsemi plini. Iz tega razloga je lahek za polnjenje cevi, razprševanje po njih, pa tudi za izpuščanje iz cevi; dobra stran vodika je, da se ne oprime na površino cevi kot npr. helij. Z vodikom lahko delamo v vseh vremenskih oziroma temperaturnih razmerah. Z vodikom in napravami, ki jih uporabljamo pri našem delu, je iskanje puščanja cevi in merjenje res natančno. Hitro najdemo vsako počeno cev, tudi v najbolj skritih kotičkih. Takšne poškodbe lahko v končni fazi povzročijo nepopravljivo škodo, zato nas kontaktirajte takoj, ko zaslutite, da katera izmed vaših cevi pušča!

Pri iskanju puščanja vod uporabljamo napravi Hydrolux HL 5 in Hydrolux HL 5000. Ti delujeta na šum in sta primerni za iskanje večjih puščanj vode – vsaj 1m3 vode na dan.

Če sumite, da imate pri vas počeno cev, ne čakajte, da pride do škode.

Obrnite se na nas in pomagali vam bomo. Izognite se nepotrebnim skrbem in stroškom ter poskrbite za zanesljivo odkrivanje puščanja cevi še danes!

Highslide JS
Slika prikazuje način iskanja
  

Highslide JS
Slika prikazuje način iskanja
  

Highslide JS
Slika prikazuje način iskanja
  

 


InstalViler Jani Viler s.p.
Vodovodne instalacije in ogrevanje

Šared 19 c, 6310 Izola

E-pošta: jani.viler@gmail.com
Telefon: +386 (0)41 213 403