Kontakt: +386 (0)41 213 403
slo flag
Ponujamo možnost montaže in inštalacije spodaj navedenih naprav in artiklov. Montaža je hitra, kvalitetna in cenovno ugodna. Vsako montažo natančno načrtujemo, da bo kar se da optimalna in prostorsko varčevalna in primerna. Za več informacij o sami montaži nas prosim kontaktirajte, vsakemu se bomo individualno posvetili.
1. Radiatorsko ogrevanje
Življenjska doba radiatorjev (ob normalni uporabi) traja nekje od 20 do 30 let. Daljše delovanje je omogočeno s pravilnim izborom, kakovostno izvedbo ter ustreznim in rednim vzdrževanjem.

2. Talno oziroma stensko ogrevanje
Pri talnem ogrevanju voda kroži po ceveh, ki so speljane v betonskem estrihu. Površina talnega gretja je večja kot pri radiatorjih, prenos toplote pa poteka preko velikih površin tal, z relativno nizko temperaturo.

KOTLI OZIROMA PEČI

3. Konvencionalni kotli
Klasični kotli so kotli s temperaturo predtoka 90 °C in temperaturo povratka 70 °C. Izkoristki konvencionalnih kotlov pri nazivni moči znašajo 75% do 85 %, odvisno od vrste goriva.

4. Nizkotemperaturni kotli
So ponavadi litoželezni ali iz drugih na korozijo odpornih materialov. Lahko obratujejo brez mešalnega ventila. V prehodnem obdobju nam ti kotli omogočajo višje energijske izkoristke.

5. Kondenzacijski stenski ali talni kotli
So majhnih dimenzij in porabijo malo energije. Odlikujejo jih majhne emisije ter enostavna regulacija. Lahko služijo samo za ogrevanje ali za ogrevanje in pripravo sanitarne vode.

6. Toplotna črpalka
Izkorišča zunanjo toploto in s pomočjo kompresorja ogreva, hladi in segreva sanitarno vodo. Gre za eno izmed alternativnih oblik izkoriščanja energije in je verjetno najprimernejša oblika ogrevanja v prihodnosti.

7. Ekspanzijske posode
Poznamo odprte in zaprte ekspanzijske posode. Njihova naloga pa je, da zaradi spremembe temperature, prevzamejo spremembo prostornine vode v sistemih za ogrevanje in oskrbo z vodo.

8. Gorilniki
Obstaja velika vrsta gorilnikov in sicer s kratkim in dolgim vratom, s predgretjem in brez predgretja in z veliko različnih moči.

9. Raztezna posoda
To so naprave ki preprečujejo povečanje pritiska vode in ustvarjanja pare v preveč segretem kotlu. Ob zviševanju temperature vode za povečuje tudi njena prostornina. To povečanje pa izravnava raztezna posoda.

10. Mešalni ventil
Mešalni ventili so v funkciji prilagoditve potrebne količine toplote za ogrevanje prostorov. Natančnejše kot je prilagajanje, manjša količina nepotrebne toplote bo prišla v prostore in jih ogrevala bolj kot pa je to potrebno.

11. Termostatski ventil
Je regulator ki primerja zaznano temperaturo zraka z nastavljeno vrednostjo in regulira dotok vode v radiator. Na njem z obračanjem termostatske glave nastavimo želeno vrednost za temperaturo.

12. Regulator tlaka
Vgradnja regulatorja tlaka nam omogoča stalen in konstanten tlak, saj le ta znižuje tlak razvodnega omrežja na nižjo konstantno vrednost. Območje nastavitve tlaka je med 1,5 in 6 bari.

13. Čistilni filtri
Na trgu obstaja veliko različnih čistilnih filtrov. Tako poznamo mehanske, z aktivnim ogljem, reverzne osmoze, keramične filtre in podobno. Kombinacije čistilnih filtrov iz aktivnega oglja in mehanskih filtrov so najpogostejše.
 


InstalViler Jani Viler s.p.
Vodovodne instalacije in ogrevanje

Šared 19 c, 6310 Izola

E-pošta: jani.viler@gmail.com
Telefon: +386 (0)41 213 403